Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Corona

 

Vanaf 18 mei heropent de praktijk en zullen er extra hygiënische maatregelen genomen worden tegen het coronavirus.

 

Deze richtlijnen zijn opgesteld door de Belgische Vereniging voor Gespecialiseerde Voetverzorgers en volgen de COVID-19 procedures voor podologen goedgekeurd door Sciensano.

 

Wat betekent dit voor u als klant?

 

Probeer zoveel mogelijk 1,5m afstand te bewaren.

  

Je wordt gevraagd een mondmasker te dragen bij het betreden van de praktijk en dit gedurende de ganse behandeling aan te houden. Indien je zelf geen mondmasker hebt wordt er een stoffen mondmasker voorzien conform de norm, mét filter.

 

Bij het binnenkomen van de behandelruimte wordt je gevraagd de handen te ontsmetten met alcoholgel die voorzien is. Je hoeft deze niet zelf mee te brengen.

 

Indien je met twee bent of heb je een begeleider bij, wordt er gevraagd om in de auto te wachten. Met twee tegelijk binnen is niet toegelaten.

 

Respecteer het uur van afspraak zodat de wachtzaal zo min mogelijk gebruikt wordt.

 

Als je symptomen hebt van Covid-19 (hoesten, koorts,…) verplaats je zo snel mogelijk je afspraak.

 

Welke maatregelen neem ik als voetverzorger?

 

Vóór de intrede van corona droeg ik reeds beschermend materiaal zoals handschoenen, mondmasker en beschermende werkschort en paste ik de nodige handhygiëne toe (wassen van de handen + ontsmetting met alcoholgel).

Het gebruikte materiaal zoals instrumenten werd altijd al ontsmet en gesteriliseerd.

Uiteraard blijven deze maatregelen behouden. 

Bovenop de standaardhygiëne zal ik de ganse tijd mijn mondmasker dragen, is er een spatscherm geïnstalleerd aan de behandelstoel en wordt er tussen elke klant alle oppervlakken ontsmet waarmee hij in aanraking is gekomen (behandelstoel, stoel, bureau, deurklink,..).

 

Het zal van ons beiderzijds wat aanpassing vragen maar alleen zo kunnen we elkaar garanderen om uw voetverzorging op een veilige manier te laten verlopen!

 

 

 

      Voorbeeld spatscherm

 

 

 

 

Corona